Honda däckguide

Honda tillverkar i dag några av de mest tillförlitliga bilarna som finns på marknaden och varje år lanseras nya generationer av deras mest omtyckta modeller. Om du har en bil från Honda behöver du givetvis byta däck emellanåt – det är trots allt en färskvara. I och med att bildäck är gjorda av gummit slits de allt eftersom du kör och därmed förlorar däcken också sin kvalitet och sina köregenskaper. Med jämna mellanrum behöver du således köpa nya däck till din Honda för att du ska köra säkert – och lagligt – på vägarna.

I dag kan du köpa dina nya däck online och på så vis har du chansen att spara flera hundra kronor. Det hela är väldigt enkelt så du behöver sannerligen inte vara någon bilmekaniker för att handla däck eller fälgar på nätet. Du skriver nämligen in det registreringsnummer du har på din Honda och därefter får du upp passande däck – du väljer själv om du vill få upp sommardäck eller vinterdäck.

Däck till Hondas populäraste bilmodeller

däck till hondaNär du köper nya däck till din Honda gäller det att du beställer rätt dimensioner så att däcken verkligen passar just den modell som du äger. Tänk också på att storleken på vinterdäck och sommardäck kan variera! Nedan ser du ett par exempel på några av de populäraste bilmodellerna från Honda och vilka däck som passar till.

  • Honda Accord (2.0 Elegance från 2009) – här passar sommardäck med dimensionerna 225/50 R17. För denna bilmodell är dimensionerna likadana för vinterdäcken.
  • Honda Civic (Tourer från 2014) – här passar sommardäck med dimensionerna 225/45 R17 och detsamma gäller när du ska köpa vinterdäck.
  • Honda CR-V (från 2005) – här passar sommardäck med dimensionerna 215/65 R16 och även här gäller samma dimensioner för vinterdäcken.
  • Honda Jazz (från 2007) – för en Honda Jazz från 2007 ska dimensionerna för sommardäcken vara 175/65 R14 liksom för vinterdäcken.

Nu har vi alltså tagit fram ett par exempel på dimensioner men det kan variera mellan modeller från olika år och så vidare. Därför ska du alltid kontrollera att dimensionerna stämmer för just den Honda du har innan du beställer dina nya däck.

Köp billiga däck till Honda online

Som vi nämnde ovan har du faktiskt möjlighet att köpa däck av hög kvalitet billigt om du kollar på nätet. Smidiga prisjämförelsetjänster såsom Däckpriser.nu är en räddning då du inte behöver mer än ditt registreringsnummer för att få reda på vilka däck som passar just din Honda perfekt. Det finns olika däck i olika prisklasser tillsammans med information om vilka egenskaper däcken har utrustats med. Vi rekommenderar verkligen att jämföra olika däck online för att du ska kunna hitta det bästa och mest prisvärda alternativet!