Honda Mopeder

Honda har sedan starten 1948 tagit fram banbrytande innovationer inom olika segment när det gäller motortillverkning. Koncernen har bland annat blivit kända för sina mopeder som har blivit otroligt populära världen över.

En milstolpe med Super Cub

c-100-super-cub
På bilden ser ni C 100 Super cub

Hondas absolut första scooter byggdes 1954 och kallades då för Juno K men den första verkligt kända scooterliknande mopeden lanserade Honda först tio år efter starten – 1958. I dag ses detta som en viktig milstolpe i bolagets historia och om du är genuint intresserad av just Honda har du med största sannolikhet hört talas om C 100 Super Cub som modellen kallades för. I samband med premiären gick Honda även ut med en devis som har följt med genom åren.

”You meet the nicest people on a Honda”.

Tack vare lanseringen av Super Cub fick den breda massan upp ögonen för märket och nu blev det lättare för Honda att komma in på marknader i länder runt om i hela världen – kanske framför allt i Europa. Under 1960-talets början går det oerhört bra för den scooterliknande mopeden från Honda som säljs i över en halv miljon exemplar årligen. År 1962 drar Honda i gång en ny fabrik i Belgien som får i uppgift att montera och säljs koncernen mopeder. Toppen inträffade 1963 när Honda sålde hela 900 000 exemplar! Andra mopeder från Honda är:

  • Honda MT-5
  • Honda MB-5
  • Honda SFX
  • Honda Wallaro

Dagens mopeder från Honda

I dag kan du välja mellan två olika mopeder från Honda som både bjuder på körglädje och är säkra. Nedan följer lite mer detaljerad information om dem.

  • NSC50R: Detta är en 50 cc mopedscooter som är utrustad med en fyrtaktsmotor, CBS kombibromsar och givetvis en snygg design. Mopeden passar de flesta oavsett vilket ändamål den är avsedd att användas till. Det kan till exempel vara sträckan till och från skolan men även till träningen, kompisar och så vidare. I dag råder det en stor konkurrens på den europeiska marknaden för scootrar inom denna kategori och Honda har så klart jobbat hårt när det gäller kvalitet, hållbarhet och tillförlitlighet. Även miljön och bränsleförbrukningen är med i beräkningarna – på en liter bränsle kan du köra upp till 5 mil.
  • NSC50: Mopeden NSC50 har ett attraktivt pris på marknaden och erbjuder föraren en rolig körupplevelse. Den är utrustad med en effektiv fyrtaktsmotor och CBS kombibromsar. Den här mopeden drar inte mer bränsle än 0,19 liter per mil och tanken rymmer hela 6 liter. Precis som NSC50R kan NSC50 användas till och från skolan, till vännerna, träningen och så vidare. Oavsett vilken moped från Honda du väljer behöver du inte bli besviken på kvaliteten.