Ny generation av Honda Civic Type R

En tionde generation av Honda Civic visades upp på bilsalongen i Paris – tillsammans med en ny prototyp av Type R. Försäljningen av den sistnämnda kommer att börja hösten 2017.

honda-civic-type-r

Det har inte gått mer än drygt ett år sedan Honda Civic Type R lanserades och provkördes för första gången. Trots det har tillverkaren redan kommit med en ny generation av bilen. En annan överraskning på bilsalongen är en ny generation av Hondas Super-GTI.

Honda är relativt hemlighetsfulla angående sin nya produktionsbil än så länge men den lär bli väldigt lik den prototyp som nu visas. Slutresultatet kommer att visas upp i Genève våren 2017 och därefter börjar bilen säljas under hösten. Det verkar dock som om att Honda behåller framhjulsdriften trots att majoriteten av konkurrenterna numera väljer fyrhjulsdrift i bilklassen.

Honda förstärker Type R

Biltillverkaren Honda har arbetat ytterligare med framtoningen bland annat genom ett bredare chassi, stötfångare, större hjulhus och en effektfull bakvinge. Det andas muskler om nya Type R. Showbilen som visas har fått en reflekterande och borstad finish medan 20-tumshjulen har lackerats i en pianosvart nyans med fräcka detaljer i rött.

Den nya bilen ska tillverkas sidan om Honda Civic i den brittiska fabriken som är belägen i Swindon. Dessutom bjuder Honda på ännu en nyhet – Type R ska börja säljas i USA vilket är premiär för modellen.

Civic – den tionde upplagan 

I Paris visas också en ny generation av Hondas vanliga Civic vilken är den tionde generationen sedan bilen lanserades första gången. Hondas ambition med den nya upplagan är att locka yngre köpare som väljer bort den nuvarande modellen till förmån för andra bilar.

Hondas nya Civic kommer att finnas i varianter med tre dörrar, en femdörrars halvkombi och en kombi som kallas Civic Tourer. Civic har växt till sig den senaste tiden och mäter nu 450 cm lång, 180 cm bred och 142 cm hög. Vad gäller motorn bjuder bilen på en 1-literstrea inklusive turbo samt 127 hk plus en 1,5 litersfyra med 150 hk. Den nya generationens Civic innefattar dessutom en hybridmodell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *