Spartips för bilägaren

spartips för bilägarenI dag äger de flesta svenskar minst en bil. Det finns många fördelar med att äga en bil. Du kan ta dig till och från jobbet men du får också ta del av en större frihet när du väl vill ge dig ut på resande fot, en dagsutflykt eller åka på ärenden. Med andra ord slipper du anpassa dig efter särskilda klockslag då bussar och tåg går. Trots att det finns så många fördelar med att ha en bil i sin ägo så finns det också en nackdel och det är givetvis att det kostar en hel del pengar. Men det finns vissa sätt som du kan spara pengar och minska utgifterna på. Även om vissa avgifter är oundvikliga.

Utgifter för en bil

När du äger en egen bil innebär det att du förbinder dig att betala ett flertal olika avgifter. Så om du inte har en bil i dag eller funderar på att köpa en ny och bättre bil är det värt att först och främst gå igenom om du har råd med de obligatoriska avgifterna som tillkommer med köpet. Vilken modell du köper, vilket årtal den är ifrån och vilket märke påverkar nämligen priset på bilen men även avgifterna. Det du måste betala varje år är följande:

  • Skatt
  • Försäkring
  • Besiktning
  • Eventuell parkeringsavgift
  • Service och reparationer

Ett spartips här är så klart att jämföra bilförsäkringar hos ett flertal olika försäkringsbolag för att du ska vara säker på att du får det bästa priset. Dessutom är det vanligt att du får någon form av samlingsrabatt om du har fler försäkringar hos ett och samma bolag. Var även noga med att göra en service hos en verkstad en gång om året – på sikt kan det innebära att du sparar pengar med tanke på att bilen får det underhåll den behöver och mindre fel kan åtgärdas snabbt. På så vis slipper du en dyr stor reparation vid ett senare tillfälle.

Spara pengar med rätt kreditkort

kreditkort för bil
Med ett bra kreditkort kan du spara pengar varje gång du tankar.

Bränslet är givetvis också en kostnad som tillkommer varje månad. Då är det perfekt att ansöka om ett kreditkort som ger dig förmåner på samma gång som du tankar och handlar i övrigt. I dag finns det ett stort antal olika kreditkort och då ska du så klart välja ett alternativ som passar just din livsstil beroende på om du exempelvis reser mycket, shoppar ofta eller handlar hos en viss livsmedelsbutik.

I dag finns det till exempel kreditkort som ger dig rabatt på varje liter du tankar oavsett vilken bensinmack du kör till medan andra ger dig återbäring på det du tankar för hos en specifik mack. Du kan besöka jämförelsesajter online för att se vilka kort som finns och vilket som ger dig bästa möjliga bonus. Ett perfekt tillfälle att spara pengar för dig som äger en bil helt enkelt!

Köp nya däck online

Ett sista spartips gäller däcken till bilen. Eftersom däcken är tillverkade av gummi och slits allt eftersom du kör är det nödvändigt att köpa nya emellanåt. Det är ofta en relativt kostsam historia men det finns sätt att spara in hundralappar på däckköpet. Genom att återigen besöka en prisjämförelsesida får du möjlighet att köpa dina däck online till det mest förmånliga priset för stunden. Dessutom kan du se alla egenskaper som däcken har och genom att söka efter däcken med hjälp av ditt registreringsnummer kan du vara säker på att du får rätt.